Happy passengers

Vaarseizoen 2022 is inmiddels voorbij. Na 2 jaar Corona crisis (2020 & 2021) hebben wij in 2022 een van onze beste seizoenen ooit gehad. De schepen zaten vol met omgeboekte reserveringen vanuit de Corona en veel nieuwe reserveringen. Onze gasten hebben ons gemist en wij hen. Inmiddels ontvangen wij alweer de eerste reserveringen voor 2023 en zelfs een enkele voor 2024.

Voor vliegtickets naar Bodrum, Dalaman, Olbia (Sardinie) neemt u aub contact op met mijn collega Bianca Soolsma. Welkom aan boord.

De eerste passagiers kwamen in april aan boord en de laatste passagiers gingen van boord begin november (!). Onze schepen, de Borina, Randa, Laguna of Victoria (in Sardinie) gaan nu naar de scheepswerf nabij Bodrum voor onderhoud e.d. Medio april gaan wij weer van start. De bemanning geniet nu van een welverdiende vakantie tot medio januari. Voor 2023 hebben wij een 4e schip ingehuurd (maximaal 12 personen). De eerste groep staat al geboekt voor de 1e week van april!.

Diashow swipe of klik op de foto ↓

Nieuws

Collega, zakenpartner, vriend en kapitein Suleyman Koylu is in augustus 2020 getrouwd met Elif. Het JA woord gaven ze elkaar op ons zeilschip de Randa. Veel geluk samen.

Voor vaarseizoen 2023 hebben wij de prijzen aardig moeten verhogen. Vanwege Corona hebben wij de prijzen 3 jaar (!) lang niet verhoogd. Plus dat ook alles in Turkije flink in prijs is gestegen. Wij zijn van mening dat wij nog steeds een prima prijs/kwaliteit kunnen aanbieden. 

Tijdens de winter worden de badkamers op de Borina1 (Randa in 2022)  aangepast. Iedere hut krijgt nu een eigen douche- cabine plus toilet apart van elkaar (met tussendeur). Op de Randa zal het achterdek worden verlaagd.

U boekt al vanaf 5 personen een "eigen" schip met bemanning. Tot een maximum van 22 personen. Voor grotere groepen kunnen wij meerdere schepen inzetten.Vanaf 2019 kunt u ons volgen op Turkije reisblog www.turkeytraveller.nl met o.a. een reisverslag "week aan boord".


Ventus sailing marketing

In het verleden is er veel pers aan boord van onze schepen geweest en hebben reisreportages in diverse magazines en kranten gestaan. Ook het afgelopen seizoen hebben wij enkele journalisten aan boord mogen begroeten. Daarnaast is Ventus Sailing op TV geweest in het reisprogramma van 3OPREIS, met Nicolette Kluijver (zie link homepagina).

Onze passagiers komen voornamelijk uit Nederland en Belgie. Daarnaast werken wij al vele jaren samen met een agency in de UK, Belvedere Travel. Eigenaar van Belvedere Travel is Jane Blount. Engelse, Australische en Amerikaanse passagiers gaan voornamelijk voor een private yacht.
Onze gasten komen vooral aan boord via social media, mond tot mond reclame, als vaste passagier en internet. Daarnaast staat Ventus Sailing regelmatig op een vakantiebeurs, zoals de Vakantiebeurs van Utrecht.

Wie zijn wij?

Eigenaar van Ventus is Robert Jan Oberink, een bekende naam in de wereld van zeilcruises. Robert Jan heeft veel expertise en ervaring opgebouwd in de 12 jaar die hij als commercieel manager bij een touroperator (Tussock Cruising) in zeilcruises heeft gewerkt. Ventus Sailing Cruises bestaat al weer 14 jaar in 2022. Zeer succesvolle jaren. Veel passagiers komen ieder jaar dan ook weer terug.

In 2022 vierde Robert Jan zijn lustrum. Hij werkte dan 25 jaar in de wereld van de gulets/Blue Cruises! In 2023 volgt er weer een lustrum aangezien Ventus Sailing 15 jaar (!) bestaat.

Ventus chartert (al vele jaren) een aantal "oud" Tussock schepen, waaronder de Borina en Randa. Deze schepen staan bekend als de best zeilende klassieke houten schepen in de omgeving van Bodrum. Daar zijn wij uiteraard erg trots op.

 

Contact informatie

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT

Telefoon: 033 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel: 32143548
Btw: NL001956423B94
Bank: NL21ABNA 0528940988
Robert Jan Oberink

Contact

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg N. 60-40
3812 PM AMERSFOORT
NETHERLANDS
Telephone:
(0031) 33 4727782
(0031) 6 21867616
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chamber of commerce: 32143548
Bank:
NL21ABNA 0528940988


Agency UK:
www.belvedere Travel.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Follow us!


"Ontdek de schoonheid van het zeilen en beleef de ultieme zeilvakantie met onze expertise als reisspecialist voor zeilcruises sinds 2008. Met onze uitgebreide kennis van de meest prachtige bestemmingen en onze passie voor zeilen, creëren wij voor u een onvergetelijke vakantie-ervaring."


“Sail away with the wind and book your unforgettable sailing vacation with Ventus Sailing!"


Achterdek yacht Laguna1