Ventus Sailing organiseert al ruim 12 jaar luxe comfortabele zeilcruises langs de Turkse zuidwest kust en ongerepte Griekse eilanden zoals Patmos, Symi en Kalymnos. 

 

Experience the Mediterranean sea with us

Tijdens uw 1- of 2-weekse zeilcruise op een van onze comfortabele schepen, zeilt u van baai naar baai, genietend van de prachtige, onbedorven omgeving. Hier vindt u nog de natuur zoals die moet zijn. Ruig en begroeid met o.a. pijnbomen en olijfbomen. Op sommige dagen bezoekt u een klein authentiek dorpje, een andere dag ligt u in een baai, waar u heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, vissen of gewoon genieten met een glaasje rosé in uw hand. In principe wordt er iedere dag 4-5 uur gezeild, mede afhankelijk van de wind en de route. Heerlijk op het voordek/lounge bank een boek lezen al zeilend langs de prachtige zuidwest kust van Turkije.


Briefing time.......

Uw kapitein zal u iedere dag na het uitgebreide ontbijt een briefing geven omtrent de route en wat die dag de mogelijkheden zijn. Dit afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteraard kunt u uw wensen kenbaar maken, aan boord met uw kapitein of vooraf met ons kantoor in Amersfoort. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke massage in een Turkse Hamam of wijnproeven op de Griekse eilanden. Niets hoeft en (bijna) alles kan, u bent tenslotte op vakantie.

Wanneer u langs de Griekse eilanden wilt zeilen dient u dat vooraf bij uw reservering aan ons kantoor in Amersfoort door te geven. Voor het bezoeken van de eilanden betaalt u ter plaatse aan de kapitein een toeslag (ca. € 100,-) per persoon. Afhankelijk van het aantal passagiers en aantal eilanden dat u wenst te bezoeken. 

Ventus Sailing beschikt over meerdere gulets, zodat wij nagenoeg iedere week wel plaats aan boord hebben. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde route, kapitein of zeilboot adviseren wij u tijdig te reserveren of een optie te nemen. Wij bieden circa 10 (!) verschillende zeilroutes aan. Ook 5- en 10-daagse zeilcruises zijn bij ons mogelijk. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.


Zeilen langs de zuidwest kust van Turkije

Onze thuishaven (begin en/of eindpunt van uw zeilcruise) is Bodrum/Bitez, Fethiye, Gocek, Marmaris of Cokertme. Elke route is door ons reeds veelvuldig bevaren en de rustige baaitjes en de mogelijkheden aan wal zijn bij onze kapiteins zeer goed bekend. Overige plaatsen die u kunt aandoen tijdens uw zeilcruise langs de Turkse kust zijn:  Caunos, Yalikavak, Datca, Knidos, Bozalan, Didim, Kas, Kalkan, Myra en Oren. Turkije is een land waar zeer veel te zien en te doen is. Plaatsen als Ephese en Caunos zijn algemeen bekend en zeer de moeite waard om te bezoeken. Ook minder bekende plaatsen als Iassos, Cnidos, de Saklikent kloof en het mausoleum en kasteel van Bodrum zijn zeker het bezichtigen waard.


Vertrekdata zijn iedere week april - november.Islandhoppen Griekenland - Kalimera

Enkele Griekse eilanden die u kunt bezoeken tijdens uw zeilcruise: Kos, Rhodos, Symi, Patmos, Samos, Leros, Kalymnos en Nisyros . Wanneer u 10 dagen of langer gaat kunt u eilanden als Naxos, Mykonos, Santorini en Amorgos bezoeken. Op de Griekse eilanden vindt u veel bezienswaardigheden, zoals het Asklepion van Hippocrates op Kos, de oude binnenstad van Rhodos, het beroemde klooster van Patmos of gewoon de heerlijke Griekse sfeer proeven. 

Vanwege internationale regels dient u tijdens de Griekse weken altijd te beginnen en te eindigen in Bodrum. Tijdens de zeilweek bezoekt u 3-5 Griekse eilanden. U kunt eventueel op Kos vliegen en per comfortabele ferry varen van Kos naar Bodrum (circa 20 minuten).  Maximaal 12 personen per schip plus bemanning.

Vertrekdata cabin charter (op indeling - minimaal 1 schip): 23 mei,  27 juni, 18 juli, 22 augustus en 5 september


Wanneer u een "private yacht" langs de Griekse eilanden boekt kan het iedere vertrekdatum, maximaal 12 personen.De zeilroutes

Bij uw reservering wordt er in eerste instantie gekeken naar de samenstelling van de groep, vervolgens naar de route. Uiteraard kunt u uw voorkeur aangeven. Circa 1 week voor vertrek sturen wij u de reisbescheiden toe met o.a. een passagierslijst, informatie over de vaarroute en excursiemogelijkheden. Enkele voorbeelden van een 1-weekse zeilroute zijn: Gokova Korfezi (baai van), Mandalya Korfezi, Hisaronu Korfezi, Fethiye Korfezi, Kos richting Patmos en Kos via Tilos naar Symi. Wanneer u 2 weken zeilt heeft u altijd 2 verschillende routes!  Ventus Sailing heeft veel ervaring met het op maat maken van zeilcruises voor (grote) groepen.  Voor maximaal 50 personen. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.


 

Contact informatie

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT

Telefoon: 033 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel: 32143548
Btw: NL001956423B94
Bank: NL21ABNA 0528940988
Robert Jan Oberink


"Wederom genoten van 2 heerlijke weken. 1e week op de Laguna met kapitein Mehmet en chef Mustafa. 2e week op de Borina met de andere kapitein Mehmet en chef Zafer. Op beide schepen geweldig gezeild en geweldig gegeten. Bemanning zorgt dat je niks te kort komt. Lekker buiten slapen en zodra je een oog open doet staat een van de bemanning’s leden al met een kop koffie voor je. Daarna volgt een heerlijk ontbijt, waarna we na de briefing de zeilen hijsen en gelang de wind een aantal uur zeilen. Voor de lunch nog ff zwemmen of suppen waarna we in de middag nog een stukje gaan zeilen. De kapitein heeft intussen een mooie baai in gedachte waar we de nacht gaan doorbrengen. Na het dinner nog een afzakkertje en dan zoeken we weer een plekje op het dek om de sterren te bekijken en heerlijk in de buitenlucht te slapen. ( ja je kan ook gewoon in je hut gaan slapen). Deze vakantie is voor ons de totale ontspanning, en de 5 sterren zijn dan ook meer dan verdiend".


Contact

Ventus Sailing Cruises
Nijverheidsweg Noord 60-40
3812 PM AMERSFOORT
Netherlands

Telephone: (0031) 33 4727782
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chamber of commerce: 32143548
Bank: NL21ABNA 0528940988
Agency UK: Belvedere Travel
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.belvederetravel.com
Robert Jan Oberink

Ventus sailing cruises

meer dan 20 jaar ervaring!

happy chefs on each yacht

yachts Randa Laguna Borina Victoria

Welcome on board

zeilvakanties turkije en griekse eilanden

Cabin & private yachts

Great crew on board


Achterdek yacht Laguna1
Gemiddelde beoordeling: 4.7/5 - 52 beoordelingen